Als je in de toekomst korting wilt geven op een aankoop kun je van het ticketnummer een voucher maken. Bezoekers kunnen zo door het ticketnummer, welke je geldig maakt als voucher, in te voeren korting krijgen bij een toekomstige bestelling.  Je vindt het ticketnummer onder de QR-code en begint altijd met ‘TFE’.

Stap 1: Het downloaden van de ticketnummers

1. De eerste stap is het verzamelen van de ticketnummers die verkocht zijn. Hiervoor ga je in het Dashboard naar ‘Tools’ -> ‘Exports’. Rechtsboven klik je vervolgens op ‘nieuwe export’. Selecteer het evenement waarvan je ticketnummers wilt exporteren. Het is hierbij belangrijk dat je zowel orders & tickets exporteert en als bestandstype .xlsx selecteert. Dit is het bestandstype van Excel.

EVENTIX TIP: Geef je export een duidelijke naam, bijvoorbeeld ‘Naam van het evenement + datum (+locatie).

2. Klik op ‘Opslaan’ op de export te maken, de lijst met tickets wordt gegenereerd. Dit kan even duren, afhankelijk van het aantal orders dat is geplaatst.

3. Als de export klaar is kun je deze downloaden door op ‘XLSX’ te klikken. Geef de download een duidelijke naam, zodat je, bij verschillende exports, het onderscheid houdt.

4. In de export staan alle losse ticketnummers in de kolom ‘barcode’. Deze volledige kolom heb je bij stap 2 nodig.

Stap 2: Het toevoegen van de ticketnummers als voucher/couponcode

1. Ga in het Dashboard naar ‘Beheren’ -> ‘Coupons’. Klik rechtsboven op ‘Nieuwe’ om een nieuwe voucher/couponcampagne te maken. In de handleiding maken we een campagne aan die een vaste korting geeft op een ticket dat in de toekomst besteld wordt. Vul bij het bedrag de waarde van de voucher in en kies bij ‘Kortingsproducten’ de producten/tickets waarop de voucher van toepassing is. Klik op ‘Opslaan’ om verder te gaan.

Als je een export hebt met verschillende ticketprijzen/soorten tickets, moet je deze eerst in Excel filteren.  Verderop in de handleiding lees je hoe je ticketsoorten filtert.

EVENTIX TIP: Als de producten/tickets waarop de voucher van toepassing is nog niet gemaakt zijn, maak deze aan en koppel ze aan de voucher/couponcampagne.

2. Vervolgens voeg je de gedownloade ticketnummers (uit stap 1) toe. Zet de switch ‘Wilt u codes handmatig invullen?’ aan. Er verschijnt een veld waar je de ticketnummers als coupon/voucher in kan vullen. Dit gaat het snelst door de hele kolom met ticketnummers te kopiëren en te plakken.

‘Bruibaar in x aantal orders’ en ‘x keer bruikbaar per order’ zet je allebei op 1, omdat de voucher maar 1 keer gebruikt kan worden. Klik op ‘Opslaan’, de vouchers zijn gemaakt en geven bezoekers de ingestelde korting bij het plaatsen van een order. Mocht je de vouchers willen verwijderen of bewerken kan dat vanuit de lijst.

Belangrijk om te weten:

1. De restwaarde van een voucher wordt niet bewaard. Stel dat je voucher een waarde heeft van €18,- en een bezoeker plaatst een bestelling van €15,-. De bezoeker hoeft niks af te rekenen, maar de restwaarde van €3,- vervalt.
  2. Er kan in de ticketshop slechts 1 voucher per order gebruikt worden.

Waar vult een bezoeker de voucher in?

Onderaan de ticketshop, op de pagina waar de tickets worden geselecteerd kan een voucher worden ingevuld. De shop geeft direct aan of een voucher geldig is voor de producten/tickets die in de ticketshop worden aangeboden.

Stap 3: Filteren van verschillende tickets in Excel

Als je verschillende soorten tickets gebruikt, moet je per ticketsoort een aparte campagne maken. In Excel kun je de lijst met ticketnummers/vouchers op basis van het ticketsoort filteren.

1. Selecteer de 1e rij door op het getal '1' links boven in beeld te klikken.

2. (Met de eerste rij geselecteerd) klik je op 'data' en dan op 'filter'.

3. In de eerste rij verschijnen nu pijltjes om de filters te kunnen toepassen. Door de filter aan te passen kun je een selectie van tickets filteren.

Filter de verschillende ticketsoorten en maak per ticketsoort een campagne, zoals uitgelegd bij stap 2.

Is het gelukt om ticketnummers in vouchers te veranderen? Mooi!
Mocht je vragen hebben over het maken van vouchers, laat het ons weten via
de chat of info@eventix.io