Facebook geeft je de mogelijkheid om als organisator gebruik te maken van Facebook Business Manager. Wanneer je een account hebt aangemaakt binnen dit platform, start je feilloze advertentiecampagnes, krijg je inzicht over je doelgroep en bereik je je bezoekers optimaal.

Wil je adverteren op het niveau van Amazon, Coolblue en Ryanair? Dan kun je niet zonder Facebook Business Manager! Om je op weg te helpen, hebben we een aantal blogs voor je geschreven die de basis uitleggen.

Hoe maak ik een Facebook Business Manager Account aan?

1. Ga naar Facebook Business Manager en klik op ‘Account maken’ rechts bovenin

2. Voer de gegevens van je bedrijf/organisatie in. Gebruik het zakelijke mailadres bij het invoeren van een mailadres. Op deze manier houdt je privé en werk gescheiden.

Hoe stel ik Business Manager op de juiste manier in?
Wanneer je een account gemaakt hebt, wordt je doorgestuurd naar het Business Manager Dashboard. Hier krijg je drie opties te zien om de Business Manager volledig naar jouw hand te zetten.

1. Pagina’s: Met deze opties voeg je pagina’s toe aan de Business Manager. Dit kan een bestaande pagina van jou zijn, een pagina van iemand anders of een nieuwe pagina. Wanneer je een pagina toe wilt voegen die iemand anders in beheer heeft, moet je eerst toestemming vragen. Het toevoegen van een pagina is van essentieel belang als je advertenties wilt opzetten om je doelgroep te bereiken.

2. Advertentieaccount: Onmisbaar wanneer je advertentiecampagnes op wilt zetten. Eigenlijk geldt voor het toevoegen van een advertentieaccount hetzelfde als bij de pagina’s. Je kunt een bestaand account van jezelf toevoegen, die van iemand anders of een nieuw advertentieaccount aanmaken.

3. Mensen: Je kunt medewerkers toevoegen aan de Business Manager. Facebook geeft je daarin veel opties als het gaat om de mogelijkheden of beperkingen die je aan een medewerker kan geven. Zoals je in onderstaande afbeelding ziet, geeft Facebook de optie Medewerkerstoegang en Beheerderstoegang. Wij raden aan om altijd te kiezen voor Medewerkerstoegang bij het toevoegen van nieuwe mensen.

Hoe stel ik de Facebook Pixel in?
Op onze blog kom je meer te weten over de Facebook Pixel. Simpel gezegd meet de Facebook Pixel de conversie op je website, zorgt ervoor dat je specifieke doelgroepen kunt maken en dat je inzicht hebt over hoe de conversie is. De Facebook Pixel is van essentieel belang als je succesvolle advertentiecampagnes op wilt zetten.

1. Om een Pixel in te stellen klik je rechts bovenin op ‘Bedrijfsinstellingen’. Als je dit gedaan hebt opent een nieuw venster met een overzicht van de instellingen die je kunt beheren. Wanneer je links op ‘Gegevensbronnen’ klikt, klapt er een menu uit met opties, waaronder ‘Pixels’.

2. Wanneer je op Pixels klikt, kun je een Pixel maken. Geef de Pixel een duidelijke naam, zodat - wanneer je meerdere Pixels wilt - het overzicht houdt tussen welke Pixel welke conversie aan het meten is. Vervolgens vraagt Facebook om een website-URL. Wij raden aan om sowieso een Pixel te maken met de URL van je ticketshop. Op deze manier zie je de clicks in je ticketshop en weet je op welk punt potentiële bezoekers afhaken.

3. Je hebt de Pixel een naam gegeven met een een website-URL. De volgende stap is om de Facebook Pixel op de juiste manier in te stellen. Facebook geeft je drie verschillende opties. We raden aan om de code handmatig te installeren. Dit kost eventjes meer tijd, maar geeft je later meer voordelen.

Hoe voeg ik een Instagram-account toe?
Het kan zijn dat je Instagram gebruikt bij de promotie van je evenement. Instagram is de app bij uitstek om de visuele uitingen van je evenement te laten zien of je bezoekers mee te nemen met een kijkje achter de schermen. Je zorgt op deze manier voor een persoonlijkere band met je (potentiële) bezoekers.

1. Ga naar de Bedrijfsinstellingen. Links zie je ‘Accounts’ staan, wanneer je hier op klikt klapt er een menu uit met onder andere de optie ‘Instagram-accounts’.

2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van het Instagram-account in. Let er op dat alleen de personen die toegang hebben tot het account, gebruik kunnen maken van de extra opties die Facebook geeft als je een Instagram-account toevoegt.

EVENTIX TIP: Koppel het Instagram-account van je organisatie en zorg ervoor dat dit account een Bedrijfsaccount is. Een Bedrijfsaccount zorgt voor veel meer opties als het gaat om inzicht over je doelgroepen en wie je pagina bezoeken.

Je hebt de basis van Facebook Business Manager onder de knie! Mocht je vragen of feedback hebben, neem contact op via de chat of via info@eventix.io.