Wanneer je een export draait, ontvang je dit klantenbestand in een zogenaamd CSV-bestand (comma-separated values). Wanneer je een CSV-bestand wilt gebruiken zal je waarschijnlijk wat kleine aanpassingen moeten doen, zodat ons systeem het bestand als het ware ‘herkent’. In deze handleiding leggen we kort uit hoe je de kolommen in een CSV-bestand op de juiste manier kan scheiden.

Hoe scheid ik de kolommen in een CSV-bestand?

1. Download het CSV-bestand, maak er één aan of gebruik het bestand dat je door middel van een export hebt gekregen.

2. Wanneer je een CSV-bestand download staat alle informatie in één kolom.  Om deze te scheiden selecteer je een rij (Eén van de bovenstaande letters) en klik je bovenin op ‘gegevens’ en vervolgens op ‘Tekst naar kolommen’.

3. Je komt nu bij een instellingen waar je het één en ander aan kunt passen. Kies bij de eerste stap voor de optie ‘Gescheiden’. Vink bij de volgende stap alleen de optie ‘Komma’s’ aan. Bij de laatste stap hoef je niks te wijzigen en enkel op ‘Voltooien’ te klikken.

4. De kolommen die sowieso ingevuld moeten worden zijn ‘voornaam’, ‘achternaam’, ‘e-mail’ en ‘aantal tickets’. Dit is omdat dit gegevens van je bezoekers zijn die nodig zijn voor het versturen van een plaatsje op de gastenlijst én het gebruik van tools zoals MailChimp.

5. Om een Excel-bestand op te slaan als ‘.csv’ klik je op ‘Opslaan als’. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende bestandstypes. Kies voor de optie .csv zoals in onderstaand voorbeeld is weergegeven.

Je hebt de kolommen op de juiste manier gescheiden en kunt nu bijvoorbeeld een grote groep bezoekers op de gastenlijst plaatsen.

Mocht je vragen of feedback hebben, neem contact op via de chat of mail naar info@eventix.io