Als organisator wil je soms meer elementen aan een ticketshop toevoegen. Dit is handig wanneer je verschillende soorten tickets verkoopt en die ticket wil groeperen. Je kunt deze onderdelen toevoegen met de functie ‘Collapses’. In deze handleiding leer je hoe je de verschillende producten in je ticketshop ordent en meer conversie ontwikkelt.

Hierboven zie je een collapse rood omlijnd.

Wat kan ik met Collapses?
Creëer orde in de ticketshop.

1. Ga naar het Dashboard, klik op ‘Beheren’ en vervolgens op ‘Evenementen’.

2. Kies het evenement waar je Collapses aan toe wilt voegen door rechts op de blauwe button met ‘Manage’ te klikken.

3. Links zie je vijf icoontjes staan, waarvan de middelste een winkelwagen is. Door op het winkelwagen te klikken kom je in de omgeving waar je je shop kunt vormgeven.

4. Je kunt Collapses beheren door rechts bovenaan op ‘Meer opties’ te klikken en vervolgens ‘Collapses’ aan te vinken. Er verschijnt een extra veld in je scherm met ‘Collapses’. Klik op ‘Beheer’ om Collapses te beheren.

5. Je bent nu in de omgeving waar je je Collapses kunt beheren. In het midden zie je ‘Ticketlijst gesorteerd per event’. Dit zijn simpelweg de tickets die je aan de shop hebt toegevoegd. Als je nog niet bekend bent met het toevoegen van tickets aan je ticketshop, lees dan eerst deze handleiding.

Je ziet aan de boven - en onderkant van ‘Ticketlijst gesorteerd per event’ ‘Nieuw’staan. Hiermee bepaal je de positie van de Collapse ten opzichte van de tickets die geen Collapse hebben.

EVENTIX TIP: Het verkopen van tickets is uiteraard de belangrijkste functie van je ticketshop. Denk daarom goed na over de positie van je collapses om een zo hoog mogelijke conversie te bereiken.

6. Je kunt nu je Collapse gaan vormgeven en de positie bepalen. Als je op ‘Nieuw’klikt kom je op de pagina dat je de Collapses een naam gaat geven en de inhoud gaat bepalen. Zorg ervoor dat je je Collapse een duidelijke naam geeft, je wilt tenslotte dat je bezoekers gebruik maken van de Collapses.  De ‘Titel’ is simpelweg de naam van je Collapse, met de ‘Titel binnen Collapse’ geef je de Collapse extra info, bijvoorbeeld voor welke dag het is.

7. Onderaan dit menu zie je ‘Start opengeklapt’ staan. Een aanpassing van deze instelling wordt niet meegenomen in de live preview. Wanneer je deze functie aanzet, is de inhoud van je Collapse zichtbaar voor je bezoekers. Wanneer je deze functie uitzet, moeten je bezoekers op ‘+’ klikken om de inhoud van de Collapse te kunnen zien.

Bedankt voor het lezen! Mocht je vragen of feedback hebben, neem contact op via de chat of via info@eventix.io

Keywords: Extra tickets, orde, overzichtelijk, groeperen, ticketgroep, ticketgroepen, productgroepen