In een eerder verschenen handleiding zijn we uitgebreid ingegaan op bezoekersinformatie en hoe je zelf handmatig bezoekersinformatie kunt genereren door specifieke vragen te stellen. In deze (kortere) handleiding laten we zien hoe je bezoekersinformatie per order binnen kunt krijgen. Dit is een stuk makkelijker en ideaal wanneer je informatie binnen wilt krijgen, maar persoonsgebonden gegevens niet heel belangrijk vindt.

Hoe voeg ik de bezoekersinformatie toe die ik per order wil weten?
Meta met twee maten.

1. Ga naar het Dashboard, klik op ‘Beheren’ en vervolgens op ‘Evenementen’

2. Kies het evenement waarvoor je bezoekersinformatie binnen wilt krijgen door op de blauwe button ‘Manage’ te klikken.

3. Links zie je vijf icoontjes staan waarvan de middelste een winkelwagen. Door op het winkelwagentje te klikken selecteer je jouw shop waarvan je informatie wilt ontvangen.

4. In dit menu zie je het kopje ‘Hoofdboeker informatie’, als je hierop klikt zie je de verschillende type data die je van de (hoofd)boeker kunt ontvangen. Dit zijn de standaard soorten data die je sowieso kunt vragen aan je bezoekers. Denk hierbij aan voor - en achternaam, stad en postcode.

5. Onder dit kopje zie je in het klein ‘Nieuw bezoekersinformatie’ staan, door hierop te klikken kom je in de omgeving waar je zelf een type bezoekersinformatie kunt aanmaken. Bij het kopje 'Extra uitleg' kun je een toelichting geven op de vraag die je gesteld hebt.

Verder zie je de kopjes 'type' en 'validatie' staan. Weet je niet waar deze termen betekenen en wat je ermee kunt? Lees dan eerst de eerder verschenen handleiding door waar we stap voor stap (stap 3, 4 en 5) ingaan op de mogelijkheden die je als organisator hebt bij het aanmaken van ‘Nieuw bezoekersinformatie’.

Bedankt voor het lezen. Mocht je vragen of feedback hebben, neem contact op via de chat of info@eventix.io