Wij begrijpen dat je soms iets speciaals wilt doen voor je trouwe bezoekers om ze te bedanken voor de support die zij geven. Kortingscodes zijn een leuke manier om je trouwe bezoekers te bedanken.

Geef jouw bezoekers tijdens het bestellen een eigen gekozen kortingscode (bijvoorbeeld 'GRATISBIER') en ze kunnen direct van de korting gebruik maken.

Hoe beheer ik mijn kortingscodes?
Stel een prijsverlager in zoals jij wilt.

Wil je als organisatie voor meerdere evenementen dezelfde kortingscode? Geen probleem.

Wil je als organisatie voor een enkel evenement een kortingscode? Geen probleem.

Het enige wat je hoeft te doen is ons stappenplan volgen.

1. Ga naar het Dashboard, klik op ‘Beheren’ en vervolgens op ‘Coupons’.

2. Klik op ‘Nieuw’ om een nieuwe campagne te maken.

3. Je gaat de campagne een naam geven en instellen. Zoals je kunt zien in onderstaand gifje zijn er drie verschillende soorten korting die je kunt geven.

• Vaste korting: Een vaste prijs als korting, bijvoorbeeld 5 euro op de ticketprijs
  • Percentage korting: Een percentage van de ticketprijs als korting.
  • Nieuwe prijs: Een nieuwe, vaste prijs voor je bezoekers.

EVENTIX TIP: Geef je campagne een duidelijke naam en omschrijving. Wanneer je meer campagnes hebt gemaakt, vind je de campagne die je nodig hebt sneller.

4. Vervolgens kun je in hetzelfde menu aangeven van wanneer tot wanneer de coupon code geldig is. Dit principe werkt hetzelfde als de beschikbaarheid van tickets in jouw ticketshop.  Vergeet niet om de korting aan het juiste product toe te voegen. Dit doe je door bij ‘Kortingsproducten’ de tickets te selecteren. Vergeet niet om op te slaan.

5. Bij deze stap bepaal je de instellingen van de codes. Zoals je ziet staat ‘handmatig invullen’ standaard uitgeschakeld. Als je veel kortingscodes wilt gebruiken, kost het ontzettend veel werk om zelf handmatig de codes in te vullen.

• ‘X keer bruikbaar per order’ betekent hoeveel tickets gebruik kunnen maken van de code.
  • ‘Bruikbaar in X aantal orders’ betekent de hoeveelheid orders die gebruik kunnen maken van de code

EVENTIX TIP: Laat de optie ‘handmatig invullen’ uit als je van plan bent een bulk aan codes te versturen. Het handmatig invullen kost je ontzettend veel tijd en tijd is geld!

6.  Uiteraard is het mogelijk om zelf handmatig codes in te vullen. Wanneer je er een paar verstuurd is het leuker om de kortingscode ‘Bedanktvoorhetdelen’ te krijgen dan ‘XRU7KLMS14’

7. Als je op ‘Opslaan’ hebt geklikt kom je bij het overzicht van de codes. In dit menu heb je de mogelijkheid om een coupon te bewerken, uit te zetten of te verwijderen. Als je de codes in een CSV-bestand wilt, kun je deze onder in je scherm downloaden.

8. Als je wilt controleren welke codes gebruikt zijn ga je terug naar het dashboard. Druk op ‘Orders’ en ga naar de ‘Orderlijst’. Hier zie je welke bezoeker een code gebruikt heeft.

EVENTIX TIP: In Excel zien de codes er zo uit. Hou goed bij welke codes je verstuurd hebt. In ons voorbeeld hebben we simpelweg een 'X' achter de verzonden codes gezet om dit bij te houden.

Bedankt voor het lezen! Als je vragen of feedback hebt, laat het ons weten via de chat of mail naar info@eventix.io.

Keywords: Kortingscode, Code, Korting, Discount, Gratis